Almás-mákos kevert süti recept
Beküldő: Tündi konyha Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Már napok óta nagyon kívántam a mákos süteményt. Elhatároztam, hogy tovább nem kínzom magam, ezért most hétvégén végre megsütöm az almás-mákos kevert süteményt. :) Húh, mikor legelőször beleharaptam abba a pihe-puha süteménybe, ami jó szaftos volt az almától, és a mák pedig feltette i-re a pontot ... az valami isteni volt, maga a mennyország. ;) Legszívesebben megettem volna a fél tepsi süteményt ... annyira ízlett és annyira vágytam már rá! :) Ha Te is szereted a mákos sütiket, akkor ezt a nagyiféle süteményt feltétlenül készítsd el!
- 20 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg mák (darált)
- 4 db tojás
- 4 db alma
- 2 dl tej
- 1 dl étolaj
- 1 db kisebb citrom lereszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- szóráshoz porcukor
Elkészítés
Elkészítés: (tepsi mérete: 20cm x 36cm)
1. A megpucolt almákat (nagyobb lyukú reszelőn) lereszeljük. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.
2. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd az étolajat, a tejet, a csipet sót, a citrom lereszelt héját, a cukorral kevert tojást, a lereszelt almát és végül a darált mákot. Az egészet jó alaposan összekeverjük.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük (tűpróba).
4. Ha megsült és kihűlt, utána szép egyforma kockákra felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.