Amerikai lyukas fánk recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
Ennek a fánknak isteni az íze és az illata is! Próbáld ki!
A recept hozzávalói ( személyre)
A hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 2 db tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 3 dkg élesztő
- 2.5 dl tej
- 0 kevés rum
A sütéshez
- olaj
A tetejére
- vaníliás cukor
Elkészítés
A lisztet, a megfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, a sót, az olvasztott margarint, a langyos tejet, a vaníliás cukrot és a rumot a dagasztógép táljába tesszük, és bedagasztjuk a tésztát. 1/2 órát kelesztjük, majd liszttel megszórt táblán óvatosan a nyújtófával 1-2 cm vastagra kiegyengetjük. 6 cm-es fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A közepüket pici karikaszaggatóval. Így készül a karika. Ha végeztünk, konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Megmelegítjük az olajat, (ne legyen túl forró!) és két ütemben kisütjük a fánkokat. Az első ütemben fedővel, a másodikban anélkül.
Ennek ugyan nem kell szalagosnak lennie, de ugyanúgy készítem, mint a szalagos fánkot. Csokival is be lehet vonni és kókuszban is meg lehet mártani, ki hogy szereti.
Jó étvágyat hozzá!