Ananászos, gránátalmás csirkemell mogyorós rizzsel recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
A családban kedvelt ételek a csirkemellből készült húsfélék, főleg a gyümölcsös körítéssel készített receptek.
A recept hozzávalói ( személyre)
A hozzávalók
- 1 db csirkemell filé
- 1 doboz ananász (körszeletes)
- 1 db gránátalma
- só
- őrölt fehér bors
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg bajor sonka
- 20 dkg rizs 3 félmarék sós, pörkölt földimogyoró, egy kisdoboz főzőtejszín.
- 1.5 marék sós, pörkölt földimogyoró
- 1 kis doboz főzőtejszín
Elkészítés
A csirkemellet középen kettévágjuk, majd laposan is felvágjuk. Így négy szelet húst kapunk, amit sózunk, borsozunk, és egy kis időre állni hagyunk. A felhevített kókuszolajon elősütjük a húsokat, majd jénai tálra rakjuk. A visszamaradt zsiradékban kicsit rózsaszínre sütjük a sonkát, amit a csirkehúsokra helyezünk. Ezt követi a lecsepegtetett ananászkarika. Az ananászkarikák közepébe kanalazzuk a gránátalma magot (ez kb. a fél gránátalma magja), a megmaradt zsiradékot is ráöntjük a tepsi tartalmára, majd fólia alatt átpároljuk a sütőben. Amikor a fóliát levettük, megszórjuk a hússzeleteket a reszelt sajttal, és ezzel visszatesszük, hogy ráolvadjon, rásüljön a húsra.
A megmaradt ananászkarikákat apróra összevágjuk, a levével együtt felforraljuk, a tejszínbe simára keverünk egy evőkanál étkezési keményítőt, és ezzel besűrítjük a gyümölcsmártást.
Amíg a hús a sütőben sül, elkészítjük a mogyorós rizst. Két evőkanál kókuszolajon üvegesre pároljuk a durvára vágott mogyoróval összekevert rizst, majd felöntjük forró vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk. Tálalásnál a rizs mellé kerül az ananászos, sajtos hússzelet, és rálocsoljuk a mártást. A másik fél gránátalma magjával díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!