Ananászos sütőtöktorta recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
- 30 dkg liszt
- 2 kiskanál szódabikarbóna
- 2 kiskanál sütőpor
- 1.25 kiskanál őrölt fahéj
- 0.75 kiskanál őrölt gyömbér
- 0.5 kiskanál só
- 11.5 dkg puha vaj
- 20 dkg cukor
- 2 db tojás
- 4 evőkanál méz
- 20 dkg puhára sült sütőtök
A feltéthez:
- 17.5 dkg barna cukor
- 11.5 dkg vaj
- 2 evőkanál ananászlé
- 1 kiskanál méz
- olaj a formába
- 1 db ananász
- tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés
A sütőt elmelegítjük 180 °C-ra. A feltéthez a cukrot összekeverjük a vajjal, az ananászlével és a mézzel, és közepes lángon addig hevítjük, míg a cukor fel nem oldódik.
Ezután még 1 percig forraljuk, majd egy 20x20 cm-es vékonyan kiolajozott sütőedénybe öntjük, és elrendezzük benne a meghámozott és karikára vágott ananászt.
A lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a fűszereket összekeverjük. A vajat keverőgéppel fellazítjuk, majd a cukorral habosra keverjük.
Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet és a botmixerrel pürésített sütőtököt, és összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a lisztes keveréket, simára keverjük, majd hozzáadunk 1,2 dl forrásban levő vizet, a sütőformába kanalazzuk, és 50-55 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
A sütőből kivéve 45 percet hűlni hagyjuk, majd a tetejére egy tányért téve megfordítjuk. 5 perc után óvatosan leemeljük róla a formát, és tejszínhabbal tálaljuk.