Andi barackos golyói recept

Andi barackos golyói
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
András bá

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2173

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A receptet a lányomtól kaptam, a hétvégén egy társaságban voltam és elkészítettem.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg aszalt barack
  • 10 dkg darált dió (allergia esetén helyettesíthető
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • 2 evőkanál víz
  • darált háztartási keksz
  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítés

A barackot apróra vágjuk. A rummal és a vízzel meglocsoljuk hagyjuk állni, hogy kissé megpuhuljon. A barack lekvárt beletesszük a barackba, és a rummal együtt, botmixerrel pépesre mixeljük. Egy tálba öntjük, beletesszük a diót, a porcukrot, és annyi darált kekszet adunk hozzá, hogy egy jó kemény masszát kapjunk. Nedves kézzel kicsi golyókat formázunk és kb. egy órára hűtőbe tesszük. (a hűtőben kissé puhulni fog)

A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk (ha túl sűrűnek találjuk, egy két kanál vizet tehetünk bele, sőt egy mokkáskanálnyi vajat is, attól szép fényes lesz a bevonat). Egyenként beleforgatjuk a golyócskákat, és zsírpapírra téve, jó alaposan lehűtjük. Lehűlés után kis mignon papírba tesszük. (az elkészítési idő a várakozások nélkül értendő. :-) )


Andi barackos golyói recepthez kapcsolódó receptek

Andi barackos golyói

Andi barackos golyói

A receptet a lányomtól kaptam, a hétvégén egy társaságban voltam és elkészítettem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés