Az én töltött paprikám recept

Az én töltött paprikám
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1557

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az én jól bevált receptem, és a legjobb magyar ételek egyike.

4 személyre

  • 8 db fehérhúsú cecei paprika
  • 60 dkg darált sertés lapocka
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • fűszerpaprika
  • só, bors
  • 2 evőkanál rizs
  • 0.5 liter sürített paradicsom
  • cukor
  • víz
  • metélőhagyma
  • oreganó

Elkészítés

A darálthúst sóval, borssal, paprikával, tojással reszelt hagymával és a fokhagymával, meg a rizzsel összedolgozzuk, és a megtisztított, kicsumázott paprikákba töltjük. A maradékból a gombócokat fomrálunk és azokat is a lábasba rakjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.

Ételízesítőt dobunk bele, és ha félig megpuhult, belekeverjük a sürített paradicsomot, cukrozzuk. Megszórjuk a fűszerekkel, és készre főzzük. Főtt petrezselymes burgonyát cikkekre vágva adok mellé.


Az én töltött paprikám recepthez kapcsolódó receptek

Az én töltött paprikám

Az én töltött paprikám

Az én jól bevált receptem, és a legjobb magyar ételek egyike.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés