Az én töltött paprikám recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
Az én jól bevált receptem, és a legjobb magyar ételek egyike.
- 8 db fehérhúsú cecei paprika
- 60 dkg darált sertés lapocka
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- fűszerpaprika
- só, bors
- 2 evőkanál rizs
- 0.5 liter sürített paradicsom
- cukor
- víz
- metélőhagyma
- oreganó
Elkészítés
A darálthúst sóval, borssal, paprikával, tojással reszelt hagymával és a fokhagymával, meg a rizzsel összedolgozzuk, és a megtisztított, kicsumázott paprikákba töltjük. A maradékból a gombócokat fomrálunk és azokat is a lábasba rakjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.
Ételízesítőt dobunk bele, és ha félig megpuhult, belekeverjük a sürített paradicsomot, cukrozzuk. Megszórjuk a fűszerekkel, és készre főzzük. Főtt petrezselymes burgonyát cikkekre vágva adok mellé.
Az én töltött paprikám recepthez kapcsolódó receptek
Az én töltött paprikám
Az én jól bevált receptem, és a legjobb magyar ételek egyike.