Babos csirke pörkölt recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 95 perc
Megnézték: |
Zsírszegény zöldséges csirkeragu recept
- 6 szelet bacon (kb. 125 gr)
- 4 db egész csirkecomb (alsó és felső combra szétbontva, bőrözve)
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 db nagy fej vöröshagyma kockára vágva
- 50 dkg kisméretű burgonya vékonyan felkarikázva
- 40 dkg konzerv darabolt paradicsom
- 40 dkg holdbab vagy limabab átmosva, lecsepegtetve
- 1.8 dl csirkealaplé
- 20 dkg konzerv kukorica
- 3 evőkanál frissen aprított petrezselyem
Elkészítés
A sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozaton) előmelegítjük. A bacont száraz, fedővel ellátott sütőtálban vagy tűzálló edényben, kis lángon megpirítjuk (kb. 7 perc), majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk a zsír nagyját. A bacon kisült zsírjából 2 evőkanálnyit a tálban hagyunk, a többi nagy részét leöntjük.
A húsokat megforgatjuk a lisztben, a fölösleget lerázzuk róluk, majd közepesnél erősebb lángon, a tálban maradt zsíron mindkét oldalukat 4-4 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Tányéron félretesszük őket.
A zsíron kavargatva megfonnyasztjuk a hagymát (7 perc). Hozzátesszük és jól megforgatjuk benne a krumplikarikákat. Belerakjuk a paradicsomot, a babot, a sült bacont és a csirkét is, felöntjük az alaplével, majd forrásig hevítjük. Azután fedővel együtt betoljuk a sütőbe kb. 35 percre, hogy a hús kellően megpuhuljon.
A tálat fedő nélkül a tűzhelyre tesszük. A raguba keverjük a kukoricát és a petrezselymet, majd közepes lángon kb. 3 percig melegítjük, hogy a kukorica is átforrósodjon. Azonnal tálaljuk.
Előkészítés: 25 perc
Elkészítés: 1 óra 15 perc
Adagonként: 514 kcal (2151 kJ), 50 g fehérje, 15 g zsiradék (ebből 5 g telített zsírsav), 40 g szénhidrát (ebből 8 g cukor), 958 mg nátrium, 6 g rost