Baconös burgonyagratin recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Kézmelengető - és szívmelengető is!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 kg burgonya
- 1.2 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 16 szelet bacon (vagy pancetta)
- 12 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A meghámozott és vékony karikára vágott krumplit összeforgatjuk az olajjal és az összezúzott fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk.
A bacont a krumplikarikákkal megegyező méretűre vágjuk, majd felváltva szufl éformákba rétegezzük őket. A tetejét megszórjuk a sajttal.
A formákat alufóliával letakarva egy tepsibe tesszük, a
baconös krumplit 1 órán át sütjük, majd eltávolítjuk a
fóliát, és további 15 percig sütjük, míg a teteje kissé meg
nem pirul.
Baconös burgonyagratin recepthez kapcsolódó receptek
Baconös burgonyagratin
Kézmelengető - és szívmelengető is!