Bakonyi sertésszelet recept

Bakonyi sertésszelet
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
6718

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Róka gombával készítettük el, másnapra is kiváló.

4 személyre

  • 4 szelet tarja
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 25 dkg róka gomba
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

A hússzeleteket leöblítjük, papírtörlővel megszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsírt forróra hevítjük egy serpenyőben, s a húst mindkét oldalán néhány perc alatt elősütjük. A hússzelet ezáltal "bezáródik", szaftját-zamatát magában tartja.

A serpenyőben maradt zsírban üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát, majd zsírjára pirítjuk. Elkeverjük, felöntjük kevés vízzel, visszatesszük bele az elősütött hússzeleteket. Sóval ízesítjük.

Lefedve egészen puhára pároljuk.

A tejszínnel simára keverjük a lisztet, kevés párolólével hőkiegyenlítést végzünk, majd a gombás mártáshoz keverjük. Alaposan kiforraljuk, ha kell, utánaízesítjük sóval, borssal.

Frissen főzött galuskával tálaljuk.


Bakonyi sertésszelet recepthez kapcsolódó receptek

Bakonyi sertésszelet

Bakonyi sertésszelet

Róka gombával készítettük el, másnapra is kiváló.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Bakonyi sertésszelet recepthez

csücsök - 2013. március 19.
finom lehet,én is elkészítem!