Bakonyi sertésszűz trikolor tésztával recept

Bakonyi sertésszűz trikolor tésztával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
4678

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ebből az ételből csak a fűszerpaprika hiányzik, hogy ne nyomja el a vargánya zamatát.

3 személyre

  • 50 dkg sertés szűzérme
  • 4 evőkanál olaj
  • 6 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg vargánya gomba
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 dkg liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt kömény
  • trikolor tészta

Elkészítés

A sertés szűzérméket leinazzuk, mielőtt kisütnénk. Kissé kiveregetjük, megsózzuk, a lisztbe mártogatjuk, olajon világosra sütjük, lábasba rakjuk, a visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, egy kevés húsalaplével felöntjük.

Közben a megtisztított, megmosott gombát, a zöldpaprikát, a paradicsomot cikkekre vágjuk, és a hagymára rakjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, az őrölt köménymagot. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kisütjük és a gombára öntjük, összekeverjük, a lábast lefedjük; félig megfőzzük, majd belerakjuk a félig sült szűzérméket, a lábast megrázogatjuk, újra befedve puhára pároljuk.

Közben a tejfölt és a tejszínt egy edényben egy kevés liszttel simára keverjük, a húsra öntjük, jól kiforraljuk. Köretnek csavart trikolor tésztát kínálok.


Bakonyi sertésszűz trikolor tésztával recepthez kapcsolódó receptek

Bakonyi sertésszűz trikolor tésztával

Bakonyi sertésszűz trikolor tésztával

Ebből az ételből csak a fűszerpaprika hiányzik, hogy ne nyomja el a vargánya zamatát.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés