Bögrés meggyes

Bögrés meggyes

Az unalomig ismert bögrés süti mindig "bejön" nekem, ha gyorsan akarok valami gyümölcsöst készíteni! Hozzávalók mindig vannak otthon...

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 bögre liszt (fele rétesliszt)
  • 12 gr sütőpor
  • 2 bögre tej
  • 1 bögre porcukor
  • 20 dkg ráma vagy vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0.75 kg magozott meggy
  • 3 evőkanál barna nád kristálycukor
  • 4 db tojás
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Kéz alá készítünk mindent. A kimért liszteket egy nagyobb tálban összekeverjük a sóval, sütőporral, citromhéjreszelékkel. A tojást habosra verjük a cukorral, apránként hozzáadjuk a tejet, majd az olvasztott vajfélével felváltva lassan a lisztes tálba öntjük, közben lazán összekeverjük. A sütőt 170 fokra bekapcsoljuk.

A tésztának valót sütőpapírral bélelt közepes tepsibe helyezzük. Lecsepegtetett meggyel beterítjük, kicsit belenyomkodjuk, meghintjük fahéjjal kevert nádcukorral. Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Langymelegen felvágva tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta