Briós muffin formában sütve recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
- 7 dkg porélesztő
- 6 dkg cukor
- 0.5 dl meleg tej
- 30 dkg liszt + a gyúráshoz és a muffinformába
- 1 csipet só
- 3 db tojás
- 12.5 dkg puha vaj + a formába
- 1 db tojássárgája
Elkészítés
Az élesztőt a cukorral együtt a meleg tejbe tesszük, majd a tojással együtt hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez, és lágy, ragacsos tésztává gyúrjuk.
Egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel vagy kézzel tovább dagasztjuk, majd egy edénybe helyezzük, és műanyag fóliával letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztához kis adagokban hozzáadjuk a vajat, addig gyúrjuk, amíg a vaj el nem tűnik, majd ismét letakarjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tésztát belisztezett felületen átgyúrjuk, a kétharmad részéből labdákat formázunk, majd háromnegyed részig megtöltünk velük egy kivajazott és kilisztezett brióssütőt vagy muffinformát.
A maradék tésztából kisebb labdacsokat formázunk, és egy belisztezett fakanállal a nagyobbak tetejébe nyomkodjuk őket. A briósokat megkenjük tojássárgájával, és 30 perc alatt aranybarnára sütjük.