Brokkolikrémes tészta recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Egyszerűen, és rövid időráfordítással, egy igazán finom tésztás ételt varázsolhatunk az asztalra.
- 1 nagyobb csokor brokkoli
- 10 dkg tészta
- 10 dkg mascarpone
- 0.5 dl tejszín
- só
- őrölt bors
- 1 db zöldségleveskocka
- 0.5 db citrom leve
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés
A brokkolit szedjük rózsáira, majd a visszamaradt szárrészt vékonyan pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb darabokra.
Egy fazékba öntsünk vizet, majd adjuk hozzá az olajat, a zöldségleveskockát, sót, és forraljuk fel. Amikor már forr, először tegyük bele a brokkoli feldarabolt szárrészét, majd főzzük félpuhára. Ezután adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit, és pár perc alatt főzzük roppanósra. Ekkor egy szűrőkanállal szedjük ki, és hideg vízzel öblítsük le.
A brokkoli rózsákból tegyünk félre néhány darabot. A többi brokkolihoz adjuk hozzá a mascarponét, a tejszínt, a citromlevet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítsük.
A visszamaradt főzőlevet újra forraljuk fel, majd tegyük bele a tésztát, és főzzük ízlés szerint puhára. Ezután szűrjük és hideg vízzel öblítsük le, majd csepegtessük le.
Ezután a pépesített meleg brokkoliszószhoz keverjük hozzá a tésztát, majd a félretett brokkolit is óvatosan keverjük hozzá.
Az elkészült tésztát rögtön tálaljuk. Ízlés szerint frissen őrölhetünk rá borsot, és megcsepegtethetjük még citromlével is.