Chilis bab recept

Chilis bab
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2804

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű gyors ebéd vagy vacsora. Hamar elkészül, ha kevés időnk van!

4 személyre

  • 40 dkg darált marhahús
  • 50 dkg vörös bab konzerv
  • 25 dkg főtt kukorica (konzerv)
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 1 db kápiapaprika,
  • 2 teáskanál fűszerpaprika,
  • 0.5 liter húsleves
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 4 db nagyobb gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 db kisebb piros chilipaprika, cayenne bors egy csipet
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítés

Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd vágjuk apró darabokra, a fokhagymát pedig pürésítjük. Egy mélyebb lábosban felforrósítunk egy kevés olajat és a hagymákat megdinszteljük benne. Öntsük rá a darált húst, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük a paprikával, a chilivel és cayenne borssal is.

Ha a hús kifehéredett, adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, és a konzerv paradicsomot, majd 30 percig hagyjuk a tűzön az egészet, felöntve a húslével. Adjuk hozzá a babkonzervet és a kukoricát, és az egészet forraljuk össze. Ha megfelelő az állaga, fűszerezzük még kedvünkre.


Chilis bab recepthez kapcsolódó receptek

Chilis bab

Chilis bab

Egyszerű gyors ebéd vagy vacsora. Hamar elkészül, ha kevés időnk van!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Chilis bab recepthez

thumb
Receptvarázs - 2015. február 09. 12345
Kedves Zsuzsa! töröltük! szép napot kívánunk!
thumb
Némethné Zsuzsa - 2015. február 06. 12345
Kedves Receptvarázs! Még nem jó,mert a 4 ek olaj alatti részt kéne még törölni.
thumb
Receptvarázs - 2015. február 02. 12345
Kedves Zsuzsa! Jó lesz így?
thumb
Némethné Zsuzsa - 2015. február 01. 12345
Kedves receptvarázs! Kérem töröljék a 2 evőkanál őröltköményt,és 2 ek oregánót,mert nem tudom véletlen ütöttem valahogy bocsi!Vagyis a 4 ek olaj utánit törölni kéne.A másolásnál valahogy belekerült,későn vettem észre.Köszönöm!