Churros recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
A churro, amit gyakran spanyol fánkként emlegetnek, talán a mi égetett tésztánkhoz áll legközelebb, ami ugye a képviselő- vagy eklerfánkunk alapja. Természetesen Spanyolországban és a spanyol ajkú országokban a legnépszerűbb, beleértve a karib világot is. A kiejtés lehet a titka, ott tudják elég szépen mondani: csurró.
- 2.5 dl víz
- 2.5 evőkanál + 10 dkg cukor
- 0.5 kiskanál só
- 2 evőkanál étolaj + a sütéshez
- 15 dkg liszt
- 1 kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Egy kisebb főzőedényben összekeverjük a vizet és a 2,5 evőkanál cukrot, a sót és a 2 evőkanál olajat, felforraljuk, és a tűzről levesszük.
Azonnal hozzáadjuk a lisztet, labdaccsá formázzuk, és a tésztát egy habzsákba töltjük.
A tésztából csillagcsövön keresztül bő forró olajba 12-15 cm-es csíkokat nyomunk, és aranybarnára sütjük.
A fahéjat összekeverjük a maradék cukorral, és a forró churrókat megforgatjuk benne.