Császármorzsa (Kaiserschmarren) recept

Császármorzsa (Kaiserschmarren)
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gasztrokalauz Herr Ludwig

Nehézség:

Elkészítési idő:

10 perc

Megnézték:
2494

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 8 db tojásfehérje
  • 8 db tojássárgája
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 25 dkg sima liszt
  • 5 dl tej
  • 6 dkg mazsola
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum vagy rumaroma (de kevesebb)
  • csipet só
  • vaj a sütéshez

Elkészítés

A tojásfehérjét egy csipet sóval verd fel kemény habnak. A tojássárgáját keverd simára a cukorral, ehhez add hozzá a tejet, vanillincukrot, a rumot, csipet sót, mazsolát és a lisztet, és keverd ki. Ehhez a masszához laza mozdulatokkal keverd hozzá a felvert tojásfehérjét. Egy nagyon habos, lágy palacsintatésztát kapsz.

Serpenyőben olvaszd fel a vajat. A sütési hőmérsékletre vigyázz, nem szabad nagyon magas hőmérsékleten sütni. Alacsony hőmérsékletet válassz, így nem ég meg a sütési oldala. Ha látod, hogy kezd megdermedni a teteje, fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is. Két villa segítségével szaggass belőle apró darabkákat.

Rakd tányérra. Tálaláskor vaníliás porcukorral hintsd meg. Szilvabefőtt, vagy áfonyalekvár illik hozzá.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés