Cseresznyés-morzsás sütemény recept

Cseresznyés-morzsás sütemény

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1611

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a sütemény még finomabb lesz, ha friss cseresznyét használunk. 1,2 kg friss cseresznyét vásároljunk, ez kimagozás után éppannyi lesz, mint 60 dkg mélyhűtött, kimagozott cseresznye. Cseresznye helyett meggyel is készíthetjük, de ebben az esetben növeljük kétszeresére a kristálycukor mennyiségét.

6 személyre

  • 0.25 csésze kristálycukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 kiskanál fahéj
  • 0.5 kiskanál bors
  • 0.5 kiskanál só
  • 2 kiskanál reszelt zöldcitromhéj
  • 2 doboz (30 dkg/doboz) mélyhűtött kimagozott cseresznye, felengedtetve
  • 1 evőkanál frissen facsart zöldcitromlé
  • 0.75 csésze zabpehely
  • 0.3 csésze liszt
  • 0.3 csésze világosbarna cukor
  • 3 evőkanál hideg sózatlan vaj, darabokra vágva

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a kristálycukrot a kukoricakeményítővel, a fahéjjal, a borssal, 1/4 kiskanálnyi sóval, a szegfűborssal és a reszelt zöldcitrom héjjal. Adjuk hozzá a cseresznyét és a zöldcitrom levét, majd forgassuk össze. Borítsuk egy 22x22 cm- es jénai tűzálló tálba, majd tegyük félre.

Egy közepes tálban keverjük össze a maradék 1/4 kiskanálnyi sót, a zabpelyhet, a lisztet és a barnacukrot. Dobjuk bele a vajdarabkákat, és kézi mixerrel keverjük durva morzsává. Hintsük a keveréket a gyümölcsre.

Süssük a sütőben 25 percig, amikorra a cseresznye már rotyogva fő, a morzsás keverék pedig ropogós aranybarnára pirul.

A recept tápértéke:

Energia- és tápanyagtartalom adagonként:
257 kcal energia,
6,9 g zsír (ebből 3,8 g telített zsírsav),
4 g fehérje, 48 g szénhidrát,
6,1 g élelmi rost,
16 mg koleszterin, 201 mg nátrium


Cseresznyés-morzsás sütemény

Cseresznyés-morzsás sütemény

Ez a sütemény még finomabb lesz, ha friss cseresznyét használunk. 1,2 kg friss cseresznyét vásároljunk, ez kimagozás után éppannyi lesz, mint 60 dkg mélyhűtött, kimagozott cseresznye. Cseresznye helyett meggyel is készíthetjük, de ebben az…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés