Csirkés-zöldséges spagettitál recept
Beküldő: Andi Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Ízletes, zöldséges tészta egy kevés csirkehússal megtoldva. Egy óra alatt az asztalra varázsolható.
A recept hozzávalói ( személyre)
Csirke részhez:
- 1 db nagyobb csirkemell filé
- 3 evőkanál olaj
- 0.5 kávéskanál só
- 1 kávéskanál házi fokhagymakrém
- 0.5 dl víz
Továbbá:
- 25 dkg spagetti tészta
- 3 db kisebb sárgarépa
- 1 fej nagy lilahagyma
- 1 dl zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
- 3 fej kisebb gomba
- 7 evőkanál olaj
- 1 nagy csipet só
- 4 tekerés bors
- 4 szál metélőhagyma vagy petrezselyemlevél
Elkészítés
A csirkét alaposan megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk, lecsöpögtetjük.
Felhevítünk 3 evőkanál olajat, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Megszórjuk sóval, hozzáadjuk a fokhagymakrémet, felöntjük kb. 0,5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
A spagetti tésztát sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.
A megtisztított sárgarépákat vékony karikára vágjuk, majd a zöldborsóval együtt sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.
A lilahagymát vékony csíkra vágjuk.
A megtisztított gombák héját lehúzzuk, majd 2 mm vastag szeletekre vágjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben 6-7 evőkanálnyi olajat forrósítunk. Először a lilahagymát pirítjuk meg rajta, majd hozzáadjuk a sárgarépát, zöldborsót, végül a gombát. Pár percig közepes lángon pirítjuk.
Ezután beleforgatjuk a lecsöpögött tésztát és néha megkavarva hagyjuk kicsit pirulni.
A megpuhult csirkekockákat a zöldséges spagettibe forgatjuk.
Meghintjük sóval, ízesítjük pár tekerés borssal.
Azonnal melegen, apróra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.