Csokis karamellás praliné recept

Csokis karamellás praliné
3 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2187

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Praliné készítését Bécsben láttam és már is kipróbáltam itthon, mivel egyszerű az elkészítés, lehet bármilyen jellegű pl. marcipános trüffel fajta vagy akár málnás.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 20 dkg cukor
  • 0.5 dl tejszín
  • 4 evőkanál tejpor

Elkészítés

Először vizgőz felett felolvasztjuk a 1/2 tábla étcsokit, közbe hozzáadunk pár evőkanál tejszínt, kibélelünk egy jégkocka tartót folpakkal és ebbe beletöltjük az olvasztott csokit. Hütőbe rakjuk megszilárdulni.

Elkészítjük a karamell krémet: Olvasztunk 20 dkg cukrot, amikor már teljesen elolvadt hozzáadjuk a tejszínt, és a tejport. Hagyjuk kihülni. A megszilárdult csokira tesszük a karamellkrémet, ezután is hütőbe tesszük.

Felolvasztjuk a maradék étcsokit gőz felett és egy kis tejszinnel, a hütőből kivesszük a pralinékat, és bevonjuk ezzel a krémmel. Ha már ki lehet szedni a pralinékat, akkor hütőbe tároljuk. Bármilyen jellegű krémmel készíthetjük.


Csokis karamellás praliné recepthez kapcsolódó receptek

Csokis karamellás praliné

Csokis karamellás praliné

Praliné készítését Bécsben láttam és már is kipróbáltam itthon, mivel egyszerű az elkészítés, lehet bármilyen jellegű pl. marcipános trüffel fajta vagy akár málnás.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés