Currys gyömbéres sütőtökkrémleves recept

Currys gyömbéres sütőtökkrémleves
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
marcello

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
5738

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a recept az egyszerű sütőtökkrémlevesnek egy kicsit felturbózott változata, ahol a currytől és a gyömbértől egyszerre édes és kicsit csípős levest varázsolunk. Kiváló vitaminbomba és nagyon finom étel, leginkább a hideg téli napokra.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db kisebb méretű sütőtök
  • 1 db nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 db alma
  • 1 db burgonya
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér (legjobb, ha van friss)
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 púpozott teáskanál currypor
  • szerecsendió
  • só és fekete bors
  • 1.5 dl tej vagy tejszín
  • 8 dl víz vagy zöldségalaplé

Elkészítés

Először is a megmosott sütőtököt feldaraboljuk és sütőben 200 fokon kb. 25 percig sütjük, amíg az egyes darabok el nem kezdenek barnulni. Az előre megsütött töktől lesz igazán ízes és édeskés a leves.

Közben felteszünk vizet főni, és az apróra vágott krumplit, és almát picit előfőzzük.

A levesnek való fazékban először az apróra vágott hagymát fonnyasztjuk meg, majd erre jönnek a fűszerek, a fokhagyma, a gyömbér, egy pici só és bors, valamint 1-2 reszelésnyi szerecsendió.

Ezután a már majdnem megfőtt krumplit és almát is áttesszük ebbe az edénybe. Ehhez jön a sütőből kivett sütőtök, miután egy kis hűlés után leszedtük a darabokról a héját.

Az egészet felöntjük vízzel (vagy alaplével), annyira, hogy minden zöldséget épp ellepjen és hagyjuk felforrni.

Ezután a tűzről levéve egy botmixerrel pürésítjük a levest s közben adjuk hozzá a tejet vagy a tejszínt, hogy krémes legyen.

A tálaláshoz én pirított zsemlekockát vagy tökmagot ajánlok. Jó étvágyat!


Currys gyömbéres sütőtökkrémleves recepthez kapcsolódó receptek

Currys gyömbéres sütőtökkrémleves

Currys gyömbéres sütőtökkrémleves

Ez a recept az egyszerű sütőtökkrémlevesnek egy kicsit felturbózott változata, ahol a currytől és a gyömbértől egyszerre édes és kicsit csípős levest varázsolunk. Kiváló vitaminbomba és nagyon finom étel, leginkább a hideg téli napokra.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés