Darált hússal töltött sült paprika recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 65 perc
Megnézték: |
- 8 db kisebb kaliforniai paprika
- 0.65 dl extra szűz olívaolaj
- 0.5 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg darált marhahús
- 15 dkg darált sertéshús
- só, bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 20 dkg főtt rizs
- 1 evőkanál frissen aprított majoránna
- 1 evőkanál frissen aprított kakukkfű
- 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
- 5 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
A paprikák végét levágjuk, és eltávolítjuk a magházukat.
A felaprított hagymát és az apróra vágott fokhagymát 2 evőkanál olajban aranyszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kétféle darált húst, és nagy lángon 7-10 perc alatt megpirítjuk.
Lejjebb vesszük a lángot, a húst sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és felkockázott paradicsomot és a szerecsendiót, és 5 percig főzzük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a főtt rizst, a zöld fűszereket és 1 evőkanál olajat, majd megtöltjük vele a paprikákat, és egy edénybe rendezzük őket.
Megszórjuk zsemlemorzsával, meglocsoljuk a maradék olajjal, és grill alatt aranybarnára sütjük.