Darált hússal töltött sült paprika recept

Darált hússal töltött sült paprika

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
2149

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

  • 8 db kisebb kaliforniai paprika
  • 0.65 dl extra szűz olívaolaj
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg darált marhahús
  • 15 dkg darált sertéshús
  • só, bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 20 dkg főtt rizs
  • 1 evőkanál frissen aprított majoránna
  • 1 evőkanál frissen aprított kakukkfű
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 5 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

A paprikák végét levágjuk, és eltávolítjuk a magházukat.

A felaprított hagymát és az apróra vágott fokhagymát 2 evőkanál olajban aranyszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kétféle darált húst, és nagy lángon 7-10 perc alatt megpirítjuk.

Lejjebb vesszük a lángot, a húst sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és felkockázott paradicsomot és a szerecsendiót, és 5 percig főzzük.

A tűzről levéve hozzáadjuk a főtt rizst, a zöld fűszereket és 1 evőkanál olajat, majd megtöltjük vele a paprikákat, és egy edénybe rendezzük őket.

Megszórjuk zsemlemorzsával, meglocsoljuk a maradék olajjal, és grill alatt aranybarnára sütjük.


Darált hússal töltött sült paprika recepthez kapcsolódó receptek

Darált hússal töltött sült paprika

Darált hússal töltött sült paprika

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés