Donuts recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Ez a donuts recept szinte teljesen megegyezik amerikai fánkéval, csak ez a típus muffinformában sült és lekvárral van töltve, nem csokikrémmel.
- 140 gr porcukor
- 200 gr liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 100 ml natúr joghurt
- 2 db nagy tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 140 gr olvasztott vaj + egy kevés a formák kikenéséhez
- áfonya lekvár
Elkészítés
A légkeveréses sütőt 170 fokra előmelegítjük.
Kivajazzuk a 12 db-os muffinformát.
Összekeverjük egy tálban a cukrot, a lisztet és a sütőport, egy keverőkancsóban pedig habverővel elvegyítjük a joghurtot, a tojást és a vaníliát. A száraz hozzávalókra öntjük az olvasztott vajjal együtt és gyors mozdulatokkal egy fémkanállal elkeverjük.
A massza 2/3-át arányosan szétosztjuk a mélyedésekbe, majd mindegyik közepébe 1 tk. lekvárt teszünk és a maradék masszával lefedjük. 16-18 percig sütjük, hogy szépen megemelkedjen és érintésre rugalmas legyen. 5 percig hűlni hagyjuk a formában, majd porcukorral megszórjuk a fánk tetejét.