Egyszerű túrófánk recept
Beküldő: Andi Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Nagyon kedveli a család a fánkot. Ez egy túrós változat, ami hamar összeállítható, nem szükséges pihentetni és 1 óra alatt a sütéssel bezárólag kész is a finom desszert. Puha, omlós és nem túl édes, nekünk mindenképpen igényelte még a porcukorral szórást. Természetesen a házi sárgabaracklekvár sem hiányozhatott hozzá. 29 db golyó lett belőle, ami a forró olajban szépen megnőtt.
- 12 dkg liszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 25 dkg túró
- 1 db kisebb tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 púpos evőkanál cukor
- 6 dl olaj a sütéshez
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sóval és a sütőporral. A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük (Erre egy krumpli törőt használtam.)
Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, összekeverjük, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk. Kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk a két tenyerünk között.
Forró olajban, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük. (Nekem nagy része megfordult magától.)
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Porcukorral meghintve, esetleg sárgabaracklekvárral kínáljuk.