Gombás rizsgombóc recept
Beküldő: rena4 Nehézség: Elkészítési idő: 55 perc
Megnézték: |
Amikor ettük ezeket a gombás rizsgombócokat, egy reklámszöveg jutott az eszünkbe: ronda és finom. Tényleg így van!
- 2 csésze rizs
- 50 dkg gomba
- 15 dkg szalonna
- 3 db tojás
- só
- 1 ek apróra vágott zellerzöld
- olaj
Elkészítés
A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben fedő alatt puhára pároljuk. A szalonnát felkockázzuk, ropogósra pirítjuk. A szintén apróra vágott gombát hozzáadjuk a szalonnához és együtt puhára pároljuk. Végül összekeverjük a párolt rizzsel. Egyenként hozzáütjük a tojásokat és gyorsan összedolgozzuk.
Egy sütőlemezt vastagon bekenünk olajjal. A rizses masszából fagyiskanállal gombócokat formázunk és ezt a tepsire tesszük - nem nő meg nagyobbra, lehet sűrűbben is pakolni. 180 fokon kb 25 perc alatt készre sütjük.
Gombás rizsgombóc recepthez kapcsolódó receptek
Gombás rizsgombóc
Amikor ettük ezeket a gombás rizsgombócokat, egy reklámszöveg jutott az eszünkbe: ronda és finom. Tényleg így van!