Hamis francia krémes kekszből recept
Beküldő: Tündi konyha Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
A konyhaszekrényben már jó ideje ott lapult egy csomag keksz. Valami finom kis desszertet szerettem volna belőle készíteni ... több ötlet is volt a tarsolyomban, de végül erre a hamis francia krémesre esett a választásom. Nagyon, nagyon finom lett. A családom és a barátaim nem győzték dicsérni. Ha Te is szereted a habos-krémes finomságokat, akkor ezt kötelező lesz elkészítened! ;) Elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád. Vétek kihagyni ezt a desszertet. Utána már csak a jóleső dicséreteket kell bezsebelned és élvezni a finom ízeket.
- 300 g bármely téglalap alakú édes keksz (Petit beurre)
- 9 dl tej
- 2 csomag vanília ízű főzős pudingpor
- 2 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojássárgája
- 10 dkg kristálycukor + 4 ek.
- 20 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
- 4 dl cukrászhab (meggle)
- 1 csomag habfixáló
Csokimáz hozzávalói:
- 5 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 15 dkg ráma margarin
Elkészítés
Elkészítés: (tepsi mérete: 30cm x 33cm)
1. A tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A tejbe csomómentesen belekeverjük a pudingport, a lisztet, a cukros tojássárgáját és sűrű krémmé főzzük. Félre tesszük hűlni.
2. Közben a margarint a 4. ek cukorral habosra kikeverjük. A cukrászhabot a habfixálóval kemény habbá felverjük.
3. A kihűlt krémhez adjuk a cukros margarint, és kézi mixerrel jól összekeverjük.
4. A tepsi aljára egy réteg kekszet lerakunk, szorosan egymás mellé.
5. Szép egyenletesen a kekszre rákenjük a főzött krémet, arra pedig a kemény habot. Tetejét pedig egy újabb réteg keksszel zárjuk, amit csokimázzal leöntünk.
Csokimáz elkészítése: az összes hozzávalóit alacsony hőfokon összeolvasztjuk, és még melegen ráöntjük (simítjuk) a keksz tetejére.
6. Hűtőbe tároljuk, és másnap mikor már a kekszek megpuhultak, szép, egyforma szeletekre felvágjuk (kekszek mentén érdemes felvágni).