Házi túrófánk recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A fánkot minden mennyiségben szeretjük! A túrófánk a család kedvencei közé tartozik.
- 50 dkg túró
- 20 dkg liszt
- 2 db tojássárgája
- 1 tasak Dr. Oetker instant élesztő
- 3 ek porcukor
- 1 csipet só
- 3 ek sűrű tejföl (vagy 2 ek)
- 4 dl olaj a sütéshez
A díszítéshez
- porcukor
- barackíz (házi készítésű)
Az ízesítéshez
- 1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
Elkészítés
A túrót krémesre törjük, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a citrom lereszelt héját, a Bourbon vaníliát, a szárított élesztőt, a porcukrot, a sót és a tejfölt. Ezután robotgéppel kidagasztjuk. Lefóliázva 30 percig pihentetjük. A túrós tésztát átgyúrjuk és félujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk félhold alakúra. Forró olajban kisütjük és papírtörlőre szedjük.
Megcukrozzuk és barackízzel kínáljuk.
Házi túrófánk recepthez kapcsolódó receptek
További Fánk receptek kategóriák
Házi túrófánk
A fánkot minden mennyiségben szeretjük! A túrófánk a család kedvencei közé tartozik.