Húsgolyók paradicsomszószban, tésztával és sajttal recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Igazi házias fogás, ami tésztával és sajttal készül. Ilyen ez a sajttal töltött húsgolyó is a gazdag paradicsomszószban, tésztával és extra sajttal.
- 30 dkg darált sertéshús
- 20 dkg darált marhahús
- 0.5 teáskanál édeskömény
- 0.5 teáskanál chilipehely
- 2 teáskanál oreganó
- 20 dkg mozzarella sajt kis darabokra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
- 4 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 doboz konzerv darabolt paradicsom
- 500 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 50 ml vörösbor
- 3 db babérlevél
- 0 teáskanál cukor
- 40 dkg Torcelli, vagy más fajta tészta
Elkészítés
Egy tálban keverjük össze a kétféle darálthúst az édeskömény maggal, a chilipehellyel, 1 tk oregánóval, és sóval. Osszuk a masszát 15 részre, és és formáljunk mindegyikből kis golyót, úgy hogy a közepébe tegyünk egy darabka mozzarella sajtot. 10 percre tegyük a golyókat a hűtőbe.
Forrósítsunk fel 1 ek olajat egy lábasban, pároljuk puhára a hagymát egy csipetnyi sóval. Keverjük a hagymához a fokhagymát pároljuk 1-2 percig, majd adjuk hozzá a paradicsom konzervet, és passzírozott paradicsomot. A bort, a babért, cukrot, és a maradék oregánót. Sózzuk, és főzzük 20 percig. Közben a húsgolyókat rendezzük el egy alufóliával bélelt tepsin, és locsoljuk meg őket kevés olajjal, és süssük 10 percen át.
A tésztát főzzük meg bőséges mennyiségű sós vízben, majd szűrjük le, és locsoljuk meg kevés olajjal. A tésztát keverjük a szószba a húsgolyók szaftjával együtt, és tegyük a sütőbe ha olyan az edényünk, ha nem tegyük át sütőben használhatóba. A húsgombócokat tegyük a tetejére, és közepes magas fokozaton süssük 5-10 percig. Szórjuk meg sajttal, és olvasszuk rá, vagy tálaláskor szórjuk meg reszelt mozzarella sajttal. Ki hogy szereti.