Kapros-túrós lepény recept

Kapros-túrós lepény
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
2050

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Klasszikus recept új köntösben!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg liszt
  • 27 dkg vaj
  • 13 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 13 dkg dió
  • 13 dkg mogyoró
  • 13 dkg barna cukor
  • méz és kapor a díszítéshez

A töltelékhez:

  • 5 dl tejszín
  • 50 dkg túró (vagy ricotta)
  • 50 dkg mascarpone
  • 50 dkg cukor
  • 3 csokor friss kapor
  • 1 kiskanál só

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet 7 dkg vajjal, a cukorral és a tojással összegyúrjuk. A tésztát belisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk, egy tepsibe terítjük, majd 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kihűlt, összemorzsoljuk.

A durvára vágott diót és mogyorót összekeverjük a barna cukorral, a maradék vajjal és a tésztamorzsával, majd 1 cm vastagon kibéleljük vele egy tepsi alját, és 180 °C-os sütőben kb. 7 percig sütjük.

A töltelékhez a tejszínt habbá verjük. A túrót, a mascarponét, a cukrot, a finomra vágott kaprot és a sót összekeverjük, óvatosan összeforgatjuk a tejszínnel, majd rásimítjuk a tésztára, és 2 órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a süteményt szeletekre vágjuk vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A mézet egy kicsit átmelegítjük, összekeverjük a finomra vágott kaporral, és a sütemény mellé csíkokat húzunk belőle a tányérra.


Kapros-túrós lepény

Kapros-túrós lepény

Klasszikus recept új köntösben!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés