Karajszeletek burgonyával, tejszínnel

Karajszeletek burgonyával, tejszínnel

A tepsis ételek könnyüek, hiszen csak a hozzávalókat kell egymásra rakni a tepsiben és be a sütőbe vele, addig lehet a levest, vagy a süteményt elkészíteni.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 szelet kikloffolt karaj
  • só, bors
  • 1 kg burgonya
  • olaj
  • 2 dl tejszín
  • krémfehérsajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A karajszeleteket kikloffoljuk, és sóval, borssal meghintjük, majd zsiradékon átsütjük a húst, míg egy kis kérget nem kap.

A burgonyát karikára vágjuk, és elkezdjük a kiolajozott tepsibe lerakni, majd rátesszük a húst és végül burgonya kerül bele. A krémfehérsajtot apró darabokra vágjuk és a tetejére hintjük, leöntjük tejszínnel és a sütőben 45 percig sütjük. Ez a krémfehérsajt eléggé sós ízű, vigyázzunk a sózással. Tálalásnál apróra vágott snidlinggel díszítjük.