Karfiolos husi recept

Karfiolos husi
4 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Terike27

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
5191

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy karfiolos recept

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 70 dkg karfiol
  • 1 kg sertéscomb
  • 10 dkg ráma margarin
  • 5 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • só, fehér bors
  • 2 dl olaj
  • 1 kávéskanál mustár

Elkészítés

A karfiolt sós vízben kb: 10-15 percig főzöm utána rózsáira szedem. A húst felszeletelem kicsit meg klopfolom, majd elősütöm az olajon mind két oldalát. A rámát megmelegítem, belekeverem a lisztet és hozzáöntöm a tejet vigyázva, hogy ne legyen csomós és így sűrűre főzöm. A tojásokat kettéválasztom a sárgáját belekeverem a tejfölbe a fehérjét felverem kemény habbá. A főzött alaphoz hozzákavarom a tejfölös tojást és óvatosan a reszelt sajtot és a végén óvatosan a tojásfehérjét.

Egy tepsit kikenek ráma margarinnal, ráhelyezem a húsokat megszórom fehér borssal, ráhelyezem a karfiolt és leöntöm az elkészített öntettel. A sütés 35 perc. Főt rizzsel tálalom. Jó étvágyat hozzá!


Karfiolos husi recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Karfiolos husi recepthez

Katonka - 2016. június 02.
Nagyon jól néz ki, és biztos nagyon finom!
nem értem azonban: a hozzávalók között szerepel mustár is, ennek felhasználását a leírtakban nem találom.

Só egyáltalán nem kell az ételbe?