Kávés sajttorta recept

Kávés sajttorta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
127

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Krémes és lágy finomság!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Az alap hozzávalói:

  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg vaj
  • 1 adag presszókávé

Hozzávalók a krémhez:

  • 40 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg nádcukor
  • 0.5 db vaníliarúd
  • 1 dl feketekávé
  • 1 dkg zselatinpor
  • 10 dkg tortabevonó vagy étcsokoládé
  • 2 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés

Ha egész keksszel dolgozunk, aprítóban ledaráljuk, majd összedolgozzuk a megmelegített/megolvasztott vajjal és a kávéval. Ezután egy 25 cm-es tortaforma aljára terítjük (tehetünk alá sütőpapírt). Amíg a krém elkészül, betesszük a hűtőbe.

A krém hozzávalóit az utolsó kettő kivételével habverővel jól összekeverjük. (A vaníliarudat helyettesíthetjük vaníliás vagy vanilincukorral, esetleg vaníliaaromával, a nádcukor helyett kristálycukrot is használhatunk. A kávét helyettesíthetjük kávéporral, de koffeinmentes kávét is tehetünk bele.) Ha a krém kész, a kekszalapra töltjük, és 2-3 órára visszatesszük a hűtőbe.

A tortabevonót (vagy magas kakakótartalmú étcsokoládét) a vajjal együtt gőz felett megolvasztjuk (használhatunk étolajat is). A folyós mázzal bevonjuk a torta tetejét (készíthetünk olyan bevonatot is, ami nem egybefüggő, hanem valamilyen mintát jelenít meg). Miután megdermedt, ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsdarabokkal, pörkölt kávészemekkel, tejszínhabbal is.


Kávés sajttorta recepthez kapcsolódó receptek

Kávés sajttorta

Kávés sajttorta

Krémes és lágy finomság!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés