Kecskeméti baracklepény recept

Kecskeméti baracklepény
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2382

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nem lepődtünk meg - kecskeméti barackból varázsolnak! 

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 db tojás
  • 12.5 dkg cukor
  • 12.5 dkg liszt
  • 15 dkg sárgabaracklekvár

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 12 dkg cukor
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 30 dkg sárgabarackkompót
  • 1 dl barackpálinka
  • 5 db tojássárgája

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A tésztához a tojást a cukorral habosra keverjük, hozzászitáljuk a lisztet, alaposan összedolgozzuk, majd egy sütőedénybe öntjük, és aranysárgára sütjük. Amikor kihűlt, megkenjük a baracklekvárral.

A krémhez a tejet és a tejszínt a cukorral folyamatosan

kevergetve forráspontig hevítjük, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot, és félretesszük.

A félbevágott barackokat 0,5 dl barackpálinkával a kompótlében egy percig forraljuk, majd félretesszük hűlni.

A tojássárgáját összekeverjük a maradék barackpálinkával,

hozzáadjuk a tejszínes keverékhez, és az egészet vízgőz felett, folyamatosan kevergetve besűrítjük.

A már kihűlt krémet a tészta tetejére kenjük, elrendezzük

rajta a barackkompótot, és néhány órára a hűtőbe tesszük.


Kecskeméti baracklepény recepthez kapcsolódó receptek

Kecskeméti baracklepény

Kecskeméti baracklepény

Nem lepődtünk meg - kecskeméti barackból varázsolnak! 

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés