Kétlazacos terrine recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 200 perc
Megnézték: |
Lazacszínű, lazacízű!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 50 dkg friss lazacfilé
- 1.5 dl tejszín
- 5 db tojás
- 1 kávéskanál curry
- 20 dkg füstölt lazac
- 2 evőkanál kapor
- kevés só
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A lebőrözött friss lazacot apróra vágjuk, összeturmixoljuk a tejszínnel, majd belekeverjük a tojást, a curryt, a sót és a borsot.
A lazacos tölteléket és a kockára vágott füstölt lazacot egy terrine-edénybe rétegezzük, meghintjük a kaporral, és alufóliával letakarva vízfürdőben addig sütjük, míg a víz gyöngyözni nem kezd.
Ekkor a sütőt lejjebb vesszük 120 °C-ra, és a terrine-t
további másfél órán át sütjük. Az állapotát időnként egy késsel ellenőrizzük: akkor kész, ha a kés éle tisztán és melegen húzható ki belőle. Hagyjuk lehűlni, és tálalásig hűvös helyen tároljuk.