KINDER PINGUI recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
kato

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2385

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a mennyiség egy 38x22 cm-es formában készül, és meglehetősen kiadós lesz. Akkor tudjuk szépen szeletelni, ha vékony pengéjű, éles kést forró vízbe mártunk, és szárazra törölve vágunk vele.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tésztához (2 laphoz):

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál meleg víz
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Tejszínes krémhez:

  • 5 dl tejszín (Hulala)
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 1 evőkanál folyékony méz
  • 0.5 kávéskanál vaníliaaroma

Csokoládés krémhez:

  • 15 dkg csokoládé
  • 10 dkg margarin
  • 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál olaj

Bevonathoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg margarin
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet. A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítjük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá. A tepsit olajozzuk ki, béleljük ki sütőpapírral. Felezzük el, majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssük ki.

A zselatint áztassuk be 6 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, és keverjük össze a zselatinnal. Lassan csorgassuk bele a mézet.

Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel, és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni. Amikor a csokis réteg megdermed, tegyük rá tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.


A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

KINDER PINGUI

Ez a mennyiség egy 38x22 cm-es formában készül, és meglehetősen kiadós lesz. Akkor tudjuk szépen szeletelni, ha vékony pengéjű, éles kést forró vízbe mártunk,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés