Kocsonyázott vadhús recept

Kocsonyázott vadhús

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

140 perc

Megnézték:
2078

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Amikor még nem létezett fagyasztókészülék és tartósítószer, az ételeket más módon tartósították, például kocsonyát készítettek belőlük.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 13 db borjúláb
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 1 adag leveszöldség
  • 6 szem bors
  • 1 zacskó zselatin
  • 50 dkg vadhúsmaradék
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 2 db babérlevél
  • 3 evőkanál ecet
  • 4 db kis ecetes uborka

Elkészítés

Mossuk meg és vágjuk darabokra a borjúlábakat. Tisztítsuk meg a hagymát. Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra, hámozzuk meg, és vágjuk a héját apró darabokra. Tisztítsuk meg a leveszöldséget, és mossuk meg.

Tegyük a borjúlábat egy nagy fazékba, és töltsünk rá annyi vizet, hogy 2 cm magasan ellepje. Adjuk hozzá a hagymát, a citromhéjat, a leveszöldséget, a babérlevelet, a borsszemeket és 2 evőkanál ecetet. Főzzük alacsony hőfokon, fedő alatt 1,5 óra hosszat. Fűszerezzük a levest sóval és a maradék ecettel. Ezután keverjük el benne a zselatinport, majd hagyjuk kocsonyásodni. Szedjük le a zsírját, és ismét forraljuk fel.

Vágjuk a húsmaradékot kisebb darabokra. Főzzük keményre a tojásokat. Karikázzuk fel a tojást és az uborkát, s a kapribogyó felével tegyük a karikákat egy mély pástétomformába. 6 tojáskarikát tegyünk félre. Öntsünk rá annyi levest, hogy jól ellepje. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük rá a húsdarabokat és a maradék kapribogyót, a tetejére pedig a 6 tojáskarikát. Öntsük rá a maradék levest és hagyjuk megdermedni.

Tipp:

Nagymama tanácsa: Ha nincs vadhúsmaradék, készíthetjük maradék borjú- vagy libasültből is.


Kocsonyázott vadhús recepthez kapcsolódó receptek

Kocsonyázott vadhús

Kocsonyázott vadhús

Amikor még nem létezett fagyasztókészülék és tartósítószer, az ételeket más módon tartósították, például kocsonyát készítettek belőlük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés