Kolbásszal töltött lencsefelfújt

Kolbásszal töltött lencsefelfújt

A lencséből nemcsak levest, vagy éppen főzeléket főzhetünk, de pl. készülhet belőle egy egyszerű felfújt kolbásszal megbolondítva.

6 személyre

  • 20 dkg lencse
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 db tojás (nagy)
  • 4 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • kb. 20 cm hosszú füstölt kolbász
  • só (ízlés szerint)
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 db babérlevél
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A lencsét öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet, 1 tk ételízesítőt, és 1 tk sót, majd főzzük puhára. (Ízlés szerint előző este beáztathatjuk a lencsét, de én ezt nem tettem, így is rövid idő alatt puhára főt.)

A mikor a lencse puhára főt, szűrjük és alaposan csepegtessük le, majd hűtsük langyosra.

A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, és tegyük félre.

A puha vajhoz adjuk hozzá a tojások sárgáját, 1 tk ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük simára.

Ezután először keverjük hozzá a langyosra hűlt lencsét, majd szitáljuk hozzá a lisztet, és szintén keverjük alaposan össze. (a lencsét kézzel kicsit szétnyomkodhatjuk)

Ezután óvatosan, apránként keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.

A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a lencsemassza felét, helyezzük a közepére a füstölt kolbászt, majd fedjük be a maradék lencsemasszával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük langyosra, vagy ízlés szerint hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.