Kolozsvári rakott káposzta recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Csúcson a tejföl - ha ezt rakjuk alá
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 fej káposzta
- olaj
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt kolbász
- só
- 0.5 kiskanál őrölt kömény
- 15 dkg rizs
- 3 dl tejföl
- 2 szem paradicsom
Elkészítés
A káposztát csíkokra vágjuk, és egy kevés olajon kicsit megfonnyasztjuk. A darált húst az apróra vágott hagymával és a karikára vágott kolbásszal együtt kevés olajon addig sütjük, míg a hús kifehéredik. Ekkor megsózzuk és megszórjuk az őrölt köménnyel.
A rizst forró vízben puhára főzzük. Egy hőálló edény alját kibéleljük a káposzta felével, erre egy réteg húst rakunk, rákanalazzuk a rizst, majd újabb réteg hús következik, végül a tetejére a maradék káposzta.
Rákanalazzuk a tejfölt, és paradicsomkarikákkal díszítjük. 180 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük.
Kolozsvári rakott káposzta recepthez kapcsolódó receptek
Kolozsvári rakott káposzta
Csúcson a tejföl - ha ezt rakjuk alá
Hozzászólások a(z) Kolozsvári rakott káposzta recepthez
Szecskőné Ilona - 2011. december 04.