Körte köntösben, diós-mazsolás töltelékkel recept

Körte köntösben, diós-mazsolás töltelékkel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
598

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az egyszerű desszert rövid idő alatt az asztalra varázsolható, és a család garantáltan imádni fogja

2 személyre

  • 2 db nagy körte (v. 3 kisebb)
  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg darált dió
  • 3 dkg mazsola
  • 0.5 db citrom reszelt héja és leve
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál méz
  • őrölt fahéj
  • 1 db tojás a tészta lekenéséhez

Elkészítés

A darált diót keverjük össze a mézzel, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, a mazsolával, és ízlés szerint fahéjjal.

A körtéket vágjuk félbe, majd vágjuk ki a magházukat. Ezután alaposan csepegtessük meg a citromlével, hogy nehogy megbarnuljanak.

Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírból, majd vágjuk fel négy akkora darabra, hogy befedje majd a félbevágott körtéket. (természetesen annyi darabra vágjuk fel amennyi felezett körténk van!!!!)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A félbevágott körték magházának a helyébe kanalazzuk bele a diós-mazsolás töltelék, majd a megtöltött felükkel lefelé, fordítsuk rá a sütőpapírra. (egymástól kicsit távolabb legyenek a körték)

Ezután szórjuk meg vaníliás cukorral, és ízlés szerint fahéjjal, majd takarjuk le a leveles tésztával. Tenyerünkkel kicsit lapogassuk rá a tésztát a körtékre, majd éles késsel (v. derelyevágóval) vágjuk körbe, hogy formásak legyenek. Ezután éles késsel több helyen vágjuk be a tésztát, hogy sütés közben a gőz eltudjon távozni.

Az egész tojást villával kicsit verjük fel, majd kenjük le vele a tészta tetejét. Ezután szórjuk meg a maradék vaníliás cukorral.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt szép aranybarnára. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk langyosra hűlni.

Tálalás előtt egy spatulát toljunk a körték alá, majd óvatosan, a töltelékkel együtt helyezzük rá a tányérokra. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.


Körte köntösben, diós-mazsolás töltelékkel recepthez kapcsolódó receptek

Körte köntösben, diós-mazsolás töltelékkel

Körte köntösben, diós-mazsolás töltelékkel

Ez az egyszerű desszert rövid idő alatt az asztalra varázsolható, és a család garantáltan imádni fogja

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés