Körtechutney recept

Körtechutney
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
764

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A körtechutney-t sajtokhoz, hideg sültekhez, vadakhoz, pástétomokhoz fogyasszuk.

6 személyre

  • 1.5 kg körte (jó érett gyümölcs a jó hozzá, például Vilmos körte)
  • 2 rúd fahéj
  • 1 teáskanál szegfűbors
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 db csili
  • 1.5 diónyi gyömbér
  • 1 csapott teáskanál só
  • 8 dkg barna cukor
  • 3 evőkanál almaecet
  • 1 mareék aszalt vörösáfonya
  • 1 marék aranymazsola

Elkészítés

Az érett, szaftos körtéket mossuk meg, hámozzuk meg, és a magházat távolítsuk el. Az apró kockákra vágott körtét tegyük fel egy nagyobb lábosban főni. Fűszerezzük a fahéjjal, szegfűborssal, szegfűszeggel, sóval. Adjuk hozzá a mazsolát is, és édesítsük cukorral. Majd adjuk hozzá a frissen lereszelt gyömbért és az apróra vágott chili paprikát (ha nem szeretjük nagyon erősen, akkor az ereit dobjuk el).

Jó sűrűre főzzük, akkor adjuk hozzá az almaecetet. Ezzel még 5-6 percig főzzük, majd forrón üvegekbe töltjük. A teli üvegeket öt percre fejre állítjuk, így biztosítjuk, hogy elálljon a főztünk. Aki nem szereti a darabos fűszereket a szószban, nyugodtan használhat őrölt fűszereket is az elkészítéshez.


Körtechutney recepthez kapcsolódó receptek

Körtechutney

Körtechutney

A körtechutney-t sajtokhoz, hideg sültekhez, vadakhoz, pástétomokhoz fogyasszuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Körtechutney recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 29. 12345
Kedves Receptvarázs!Sajnos mostanában megint ezek a hibák előjönnek,kérlek benneteket a hozzávalókat írjátok hozzá!Köszönettel:Zsuzsa.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 29. 12345
Hozzávalók: 1, 5 kg körte (jó érett gyümölcs a jó hozzá, például Vilmos körte), 1-2 rúd fahéj, 1-1 teáskanál szegfűbors és szegfűszeg, 1 chili, 1,5 diónyi gyömbér, 1 csapott teáskanál só, 6-8 dkg barnacukor, 2-3 evőkanál almaecet, 1 marék aszalt vörösáfonya,és ugyanennyi aranymazsola.