Körtés morzsatorta recept

Körtés morzsatorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
722

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha finomabbra szeretnénk a diót, akkor pirítsuk meg serpenyőben.

4 személyre

  • A tésztához (20 cm átmérőjű tortaforma):
  • 2 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • 17.5 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 vanília kikapart magja
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 dl tejföl

A karmellizált vajas körtéhez:

  • 4 db közepes körte
  • 1 evőkanál vaj
  • 15 dkg barna cukor
  • 0.5 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 db lime héja és leve

A morzsához:

  • 5 dkg kemény vaj
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál aprított dió
  • 3 dkg liszt
  • 0.5 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk robotgéppel, és a vajjal kikent liszttel szórt tortaformába öntjük. A körtéket meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd a vajat teflon serpenyőben felolvasztjuk a barna cukorral, és amikor kezd barnulni, rádobjuk a körtét. Kevergetjük közepes lángon, majd a citromot, és a héját, és a fahéjat hozzáadjuk. 8-10 percig pároljuk, de ne főzzük szét.

A morzsához a hideg vajat a cukorral és a vágott dióval, fahéjjal, liszttel, összemorzsoljuk. A körtét, ha már kihűlt, rákanalazzuk a tésztára és a diós morzsát rászórjuk a tetejére. 160 fokos sütőbe, 50 perc alatt készre sütjük.


Körtés morzsatorta recepthez kapcsolódó receptek

Körtés morzsatorta

Körtés morzsatorta

Ha finomabbra szeretnénk a diót, akkor pirítsuk meg serpenyőben.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés