Krémes kosárka recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Ez a krémes kosárka süti recept saját fejlesztésű.
A recept hozzávalói ( személyre)
A hozzávalók
- 40 dkg leveles tészta (1 csomag)
- 1 csomag Dr. Oetker házi krémes krém
- 4 dl tej
- 4 dl hulala tejszínétbevonó csoki Díszítéshez kotél cseresznye
- 4 dkg étbevonó csoki
A díszítéshez
- koktélcseresznye
Elkészítés
A vajastésztát 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk a felengedés után és fánkszaggatóval kiszúrjuk. Kibélelünk vele kis gyümölcstorta formákat és megszurkáljuk villával. 200 fokon 8 perc alatt megsütjük őket. Nem baj, ha egy kicsit feljön a közepe, ahogy kezd kihűlni, kézzel lenyomkodjuk.
A krémport a tejjel keményre felverjük, teszünk hozzá 1 dl tejszínt és azzal együtt kemény krémet készítünk. Megtöltjük a tésztalapokat körkőrösen csillagcsővel ellátott habzsákból és a tejszínnel is ugyanúgy. A tetejére olvasztott csokit öntünk és koktélcseresznyével díszítjük.
Jól behűtve kínáljuk.
Krémes kosárka recepthez kapcsolódó receptek
Krémes kosárka
Ez a krémes kosárka süti recept saját fejlesztésű.