Krémsajtos bundában sült hússzeletek recept
Beküldő: Tündi konyha Nehézség: Elkészítési idő: 65 perc
Megnézték: |
Anyukámtól kaptam ezt a szuper ötletet, receptet, hogy a hússzeleteket krémsajtos bundában süssem meg. Nagyon tetszett az ötlet, ezért ki is próbáltam ... amit nem bántam meg, mert a hús nagyon finom, puha lett ... igazán ízletes, és egyáltalán nem lett száraz. Családomnak nagyon bejött, úgyhogy biztos vagyok benne, még sokszor az asztalunkra fog kerülni. :) Szívből ajánlom mindenkinek az elkészítését ... nem fogtok benne csalódni!
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók a 13 db hússzelethez:
- 4 dl tej
- 12 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 2 db natúr tömlős krémsajt (200g)
- 1 evőkanál étolaj
- 3 gerezd gerezd fokhagyma (zúzott)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- kisütéshez: étolaj
Elkészítés
Elkészítés:
1. A felszeletelt húst megmossuk, kiklopfoljuk és megsózzuk.
2. A tojásokat a tömlős sajttal, az őrölt fekete borssal, a zúzott fokhagymával és az étolajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Az egészet alaposan, csomómentesen összekeverjük.
3. A hússzeleteket a sajtos masszába jól belemártogatjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Tipp: Ez a krémsajtos bunda mennyiség 13 db hússzeletre van megadva, de ha Te kevesebb adagot készítesz, könnyen kiszámolhatod a neked megfelelő mennyiséget ... 1 dl tejhez 3 ek. lisztet kell adni. Vagyis a 6-7 db húshoz 2 dl tej és 6 ek. liszt kell kb. A tömlős krémsajtból és a tojásból is elég 1-1 db. Fokhagymából is csak 1-2 gerezd kell.