Lasagne lazaccal és spárgával recept

Lasagne lazaccal és spárgával
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1871

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mindig érdekesnek ígérkezik, ha egy ismert étel másképp, a szokásostól eltérő módon készül. Ez a recept egy különleges, mutatós és egészséges lasagne változat, könnyű citromos-zöldfűszeres szószba kevert lazaccal és darabolt spárgával töltve. Legjobb friss spárgából készíteni, amikor idénye van.

4 személyre

  • 40 dkg lazacfilé bőr nélkül
  • 4.5 dl halalaplé
  • 6 szem egész feketebors
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 75 dkg friss spárga megtisztítva
  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl feles tej (1 5% zsírtartalmú)
  • 3 evőkanál csökkentett zsírtartalmú tejföl vagy főzőtejszín
  • 30 dkg friss lasagnetészta (kb. 12 lap)
  • 2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
  • egy kis köteg friss kapor

Elkészítés

A sütőt melegítsük 200°C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat). A halfilét tegyük egy alacsony lábasba. Öntsük rá az alaplét és a citromlét, rakjuk hozzá a kaporszárakat (a kaporleveleket tegyük félre a szószhoz) és a borsot. Forraljuk fel, majd kis lángon melegítsük 8–10 percig, csak annyira, hogy a hal még félig nyers maradjon. Vegyük ki a halat a lábasból, várjunk, amíg kicsit kihűl, majd bontsuk szét a húsát nagyobb darabokra. A lábasban maradt lét szűrjük le – a fűszereket dobjuk ki belőle –, és tegyük félre.

A megtisztított spárgákat pároljuk kb. 3 percig. A csúcsaikat vágjuk le, tegyük félre, majd vágjuk a szárakat rövid darabokra.

A szósz elkészítéséhez egy közepes méretű lábasban olvasszuk meg a vajat. Kavarjuk hozzá a lisztet, majd fokozatosan a félretett főzőlét és a tejet is. Forraljuk fel, közben kavargassuk, hogy csomómentes szószt kapjunk. Kis lángon rotyogtassuk 1 percig, majd vegyük le a tűzről. Tegyük bele a citromhéjat, a kaporleveleket, a tejfölt vagy tejszínt, ízesítsük. Adjuk hozzá a bontott halhúst és a darabolt spárgaszárakat is. Kavarjuk össze.

Egy zsírral kikent nagy, kb. 1,5 liter űrtartalmú lasagne sütő tál vagy ugyanekkora lapos tűzálló tál aljára rakjunk le 3 lasagne tésztát. Kanállal szedjük rájuk a lazacos töltelék harmadát. Készítsünk még két ilyen réteget, majd borítsuk le a maradék lasagne tésztákkal. A tetejére rakjuk rá a félretett spárgacsúcsokat, aztán óvatosan nyomkodjuk le az egészet, hogy a töltelék feljöjjön, és a legfelső tésztarétegre is ráfolyjon.

Bezsírozott alufóliával vagy fedővel takarjuk le a tálat, és tegyük 30–35 percre a sütőbe. A lasagne akkor jó, ha rotyogni kezd. Vegyük ki, szórjuk meg a parmezánnal, és máris tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 664kcal, 2777 kJ; 40 g fehérje; 25 g zsír, ebből 8g telített; 75 g szénhidrát, ebből 10 g cukor; 5 g élelmi rost; 170 mg nátrium; 15 dkg zöldség


Lasagne lazaccal és spárgával recepthez kapcsolódó receptek

Lasagne lazaccal és spárgával

Lasagne lazaccal és spárgával

Mindig érdekesnek ígérkezik, ha egy ismert étel másképp, a szokásostól eltérő módon készül. Ez a recept egy különleges, mutatós és egészséges lasagne változat, könnyű citromos-zöldfűszeres szószba kevert lazaccal és darabolt spárgával…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés