Lecsós hajdina recept
Beküldő: molnarbela55 Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Néha nem árt megkóstolni őseink ételeit is, például a lecsós hajdinát.
- 250 g hajdina,
- 1 db érett kápia paprika,
- 1 db fehér paprika,
- 1 db zöld Californiai paprika,
- 1 db lila hagyma,
- 1 db vöröshagyma,
- 5 gerezd fokhagyma,
- 3 db közepes paradicsom,
- napraforgó olaj,
- őrölt bors,
- só,
- morzsolt majoranna
Elkészítés
A hajdinát forró vízben 2x átöblítjük, majd leszűrjük, hogy elvegyük a jellegzetes ízét, majd egy kis olajon megdinszteljük. Ezután vizet, majorannát és sót hozzáadva puhára főzzük. A hagymákat megtisztítjuk és összevágjuk. A paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, csumájukat kivágjuk, majd kockára összevágjuk azokat. Egy serpenyőben kevés olajon a paprikákkal kezdve, majd a hagymával folytatva és végül a paradicsomot beletéve enyhén megdinszteljük.
Tálaláskor a hajdinából a kanálban kis dombocskákat formázunk kézzel megnyomkodva és ezekre halmozzuk fel a lecsót.
Lecsós hajdina recepthez kapcsolódó receptek
Lecsós hajdina
Néha nem árt megkóstolni őseink ételeit is, például a lecsós hajdinát.