Lekváros piskótatekercs recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Puha, édes, megunhatatlan lekváros sütemény!
- olaj a tepsibe
- 12.5 dkg barna cukor + a tepsibe
- 3 db tojás
- 12.5 dkg liszt + a tepsibe
- 22 dkg eper- vagy málnalekvár
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Vékonyan kiolajozunk és sütőpapírral kibélelünk egy 30x50 cm-es tepsit, majd a sütőpapírt vékonyan belisztezzük és finoman megszórjuk cukorral.
A cukrot a tojással 10 perc alatt sűrűre keverjük, majd hozzászitáljuk a liszt felét, és jól összedolgozzuk.
A maradék lisztet 1 evőkanál langyos vízzel hozzádolgozzuk, majd a masszát a tepsibe kanalazzuk, egy spatulával elsimítjuk, és 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
A piskótát egy éles kés segítségével kivesszük a tepsiből, ráborítjuk egy cukorral megszórt nagyobb sütőpapírra, és lehúzzuk róla a tepsi aljáról rátapadt sütőpapírt.
A piskóta széleit levágjuk, a tetejét pedig megkenjük a simára kevert lekvárral (körben egy kis helyet szabadon hagyunk).
A piskóta felénk eső rövidebb oldalával párhuzamosan, a lap szélétől 1 cm-re bevágást ejtünk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát (így könnyebb lesz a feltekerést elkezdenünk), majd a papír segítségével szorosan feltekerjük a piskótalapot. Kihűlve tálaljuk.