Masnitészta sütőtökmártással recept

Masnitészta sütőtökmártással
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
2150

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A parmezán sajttal, piros húsú paprikával és mazsolával dúsított édes-krémes sütőtökpüré ízletes, de kissé szokatlan mártás. Bőséges mennyiségű bétakarotint, valamint C-vitamint, folsavat, szelént és különféle B-vitaminokat tartalmaz.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.3 csésze mazsola
  • 1 csészényi forrásban lévő víz
  • 25 dkg masnitészta (farfalle)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy kockára vágott piros húsú paprika
  • 4 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 50 dkg kiolvasztott sütőtökpüré
  • 1 kiskanál morzsolt zsálya
  • 1 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál fekete bors
  • 3 evőkanál sovány krémsajt (neuchâteli)
  • 0.3 csésze reszelt parmezán sajt

Elkészítés

Tegyük a mazsolát egy kis tálba, forrázzuk le a lobogó vízzel, és áztassuk 5 percig, amíg a mazsola meg nem duzzad. Az áztatólevet tegyük félre. Egy nagy lábasban főzzük ki a tésztát a csomagoláson feltüntetett útmutatás szerint. Szűrjük le, és a főzőléből tegyünk félre 1/3 csészényit.

Közben egy teflonserpenyőben közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat. Adjuk hozzá a piros húsú paprikát és a fokhagymát, majd gyakori kevergetés mellett süssük 5 percig, hogy a paprika megpuhuljon. Tegyük bele a sütőtökpürét és a zsályát, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk főni, amíg jól át nem melegszik.

Keverjük hozzá a mazsolát, az áztatólevet és a krémsajtot. Addig főzzük, amíg a sajt meg nem olvad. Tegyük át egy nagy tálba. Adjuk hozzá a tésztát, a félretett főzővizet és a parmezán sajtot, majd az egészet forgassuk össze.

A recept tápértéke:

Energia - és tápanyagtartalom adagonként:418 kcal energia, 8,7 g zsír (ebből 3,4 g telített zsírsav), 14 g fehérje, 73 g szénhidrát, 7,4 g élelmi rost, 13 mg koleszterin, 760 mg nátrium


Masnitészta sütőtökmártással recepthez kapcsolódó receptek

Masnitészta sütőtökmártással

Masnitészta sütőtökmártással

A parmezán sajttal, piros húsú paprikával és mazsolával dúsított édes-krémes sütőtökpüré ízletes, de kissé szokatlan mártás. Bőséges mennyiségű bétakarotint, valamint C-vitamint, folsavat, szelént és különféle B-vitaminokat tartalmaz.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Masnitészta sütőtökmártással recepthez

thumb
vajdamarta - 2010. október 24.
Huh, ez szuper jó! Kár, hogy nem hamarabb olvastam, megkímélhettem volna magam a kútfejemből merített Tökös tészta tál kiagyalásától:)