Masnitészta sütőtökmártással recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
A parmezán sajttal, piros húsú paprikával és mazsolával dúsított édes-krémes sütőtökpüré ízletes, de kissé szokatlan mártás. Bőséges mennyiségű bétakarotint, valamint C-vitamint, folsavat, szelént és különféle B-vitaminokat tartalmaz.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 0.3 csésze mazsola
- 1 csészényi forrásban lévő víz
- 25 dkg masnitészta (farfalle)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy kockára vágott piros húsú paprika
- 4 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 50 dkg kiolvasztott sütőtökpüré
- 1 kiskanál morzsolt zsálya
- 1 kiskanál só
- 0.5 kiskanál fekete bors
- 3 evőkanál sovány krémsajt (neuchâteli)
- 0.3 csésze reszelt parmezán sajt
Elkészítés
Tegyük a mazsolát egy kis tálba, forrázzuk le a lobogó vízzel, és áztassuk 5 percig, amíg a mazsola meg nem duzzad. Az áztatólevet tegyük félre. Egy nagy lábasban főzzük ki a tésztát a csomagoláson feltüntetett útmutatás szerint. Szűrjük le, és a főzőléből tegyünk félre 1/3 csészényit.
Közben egy teflonserpenyőben közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat. Adjuk hozzá a piros húsú paprikát és a fokhagymát, majd gyakori kevergetés mellett süssük 5 percig, hogy a paprika megpuhuljon. Tegyük bele a sütőtökpürét és a zsályát, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk főni, amíg jól át nem melegszik.
Keverjük hozzá a mazsolát, az áztatólevet és a krémsajtot. Addig főzzük, amíg a sajt meg nem olvad. Tegyük át egy nagy tálba. Adjuk hozzá a tésztát, a félretett főzővizet és a parmezán sajtot, majd az egészet forgassuk össze.
A recept tápértéke:
Energia - és tápanyagtartalom adagonként:418 kcal energia, 8,7 g zsír (ebből 3,4 g telített zsírsav), 14 g fehérje, 73 g szénhidrát, 7,4 g élelmi rost, 13 mg koleszterin, 760 mg nátrium