Mediterrán hamburger paradicsomos salsával recept

Mediterrán hamburger paradicsomos salsával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1256

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szárított paradicsom, fokhagyma és zöldfűszerek adják e szendvics mediterrán alapízét, a friss csilipaprika és a paradicsom-salsa pedig ínycsiklandóan pikánssá teszi. Az ilyen otthon készített hamburgerek nagy előnye, hogy sokkal kevesebb zsírt tartalmaznak, mint a készen kaphatók, és úgy ízesíthetjük őket, ahogy a leginkább kedvünkre való.

4 személyre

  • 50 dkg darált marhahús
  • 3 dkg prézli (lehetőleg teljeskiőrlésű lisztből sütött kenyérből)
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 5 dkg szárított paradicsom olajban lecsurgatva, apróra feldarabolva
  • 2 mokkáskanál korianderzöld apróra vágva
  • 4 db hamburgerzsömle
  • 5 dkg rukola (borsmustár)

A salsához:

  • 22 dkg kis paradicsom felkockázva
  • 1 db piros húsú paprika felkockázva
  • 0.5 db friss, zöld édes csilipaprika, kicsumázva, apróra vágva
  • 1 db friss, piros csilipaprika kicsumázva, apróra vágva
  • 2 mokkáskanál balzsamecet
  • 1 evőkanál friss snidling apróra vágva
  • 1 mokkáskanál friss korianderzöld apróra vágva

Elkészítés

Melegítsük elő a grillezőt vagy a faszenes kerti sütőt közepesen forróra (a húspogácsákat bordázott aljú öntöttvas serpenyőbe téve tűzhelyen is kisüthetjük). A darált húst, a prézlit, a fokhagymát, a szárított paradicsomot és a koriandert egy nagy tálba téve kézzel jól gyúrjuk össze.

A masszából formázzunk 4 darab azonos méretű, kb. 10 cm átmérőjű, pogácsa alakú fasírtot.

A sütőrostélyt (vagy a serpenyő alját) vékonyan kenjük meg olajjal, és süssük a fasírtokat mindkét oldalukon 3-4 percig, hogy szép barnák legyenek, és jól átforrósodjanak.

A salsa elkészítéséhez keverjük össze a hozzávalókat egy tálban. Ízesítsük tetszés szerint. Ha sietünk, konyhai robotgéppel is összedolgozhatjuk az alkotórészeket –a kellő állag eléréséhez szakaszos üzemmódban működtetve a gépet.

A hamburgerzsömléket vágjuk ketté, és a grillező rostélyán kissé pirítsuk meg a belsejüket. Mindegyik hamburger alsó felére tegyünk néhány rukola levelet, rájuk egy-egy fasírtot, ezekre pedig egy-egy kanálnyi salsát, majd borítsuk rájuk a felső fél zsömlét. Máris tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 533 kcal, 2222 kJ; 37 g fehérje; 22 g zsír, ebből 7 g telített; 50 g szénhidrát, ebből 7 g cukor, 3 g élelmi rost; 719 mg nátrium; 12 dkg zöldség


Mediterrán hamburger paradicsomos salsával

Mediterrán hamburger paradicsomos salsával

Szárított paradicsom, fokhagyma és zöldfűszerek adják e szendvics mediterrán alapízét, a friss csilipaprika és a paradicsom-salsa pedig ínycsiklandóan pikánssá teszi. Az ilyen otthon készített hamburgerek nagy előnye, hogy sokkal kevesebb…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés