Ez a leves nagyszerű ízelítőt kínál a népszerű, Földközi-tenger melléki konyhaművészetből. A sült zöldségek kellemesen édesítik, az alaplé helyett hozzáadott sárgarépalé pedig növeli a tápértékét, és teltebbé teszi az ízét.
A sütőt 230 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 8-as fokozat). Az olajat és a fokhagymát tepsibe tesszük, majd 5 percig forrósítjuk a sütőben, amíg az olaj sisteregni kezd. Beledobjuk a burgonyát, a paprikát és a rozmaringot, majd összeforgatjuk, hogy mindenütt érje a fokhagymás olaj. 15 percig sütjük, amíg a burgonya pirulni és puhulni kezd.
Hozzáadjuk a cukkinit, valamint a lilahagymát, és újabb 15 percig sütjük, amíg a cukkini megpuhul.
Egy nagy lábasban összekeverjük a répalevet meg a paradicsomot a tárkonnyal, és közepes lángon felforraljuk. A megsült zöldségeket a lábasba kanalazzuk.
A vizet a tepsibe öntjük, és felkaparjuk a lesült és megpirult zöldségdarabkákat. Átöntjük a lábasba, és 2 percig melegítjük, amíg az egész jól átforrósodik.