Medvehagyma-leveles spagetti Nanó módra recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
A zöldellő medvehagyma levél enyhén fokhagymás, friss illata már a tavasz kezdetén töprengésre sarkall, vajon milyen étkeket készítsek az alig három hétig tartó zöldellésből. A gyors, egyszerű és egészséges primavera finomságok sorát nálunk ezúttal a medvehagymás spagetti nyitja meg. Fontos, hogy étkezés céljából a leveleket csak a bimbók kinyílása előtt használjuk fel, virágnyílás után már ne, mert a szervezetünknek hasznos anyagok addigra visszahúzódnak a hagymába. Figyeljünk rá, hogy véletlenül se keverjük össze a gyöngyvirág nagyon mérgező leveleivel.
A recept hozzávalói ( személyre)
Tésztafőzéshez:
- 3 liter víz
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál olaj
- 30 dkg spagetti
Mártáshoz:
- 3 evőkanál medvehagyma olaj vagy 4 dkg vaj
- 4 dkg frissen aprított medvehagyma levél
- 2.5 dl tejszín
- 3 cikk medvesajt
- 10 dkg reszelt Trappista sajt
- kevés só
- 2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendió
- kevés csili por
- 1 mokkáskanál színes bors
- 4 db tojás
- kevés só
Elkészítés
A tésztát forrásban lévő sós-olajos vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, melegen tartjuk, amíg elkészül a mártás.A tészta elkészüléséig mély serpenyőben felmelegítjük a medvehagyma olajat vagy megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk az apróra vágott medvehagyma levelének a felét, átforrósítjuk, szűrőkanállal kiszedjük.
A visszamaradt zsiradékba öntjük a tejszínt, kisebb lángon 1–2 percig forraljuk, beleolvasztjuk a sajtcikket, elkeverjük. Sóval, szerecsendió reszelékével ízesítjük, majd beleforgatjuk a még meleg tésztát. Körbeöntjük a felvert, megsózott tojással, kis tűz fölött lágyra sütjük. Őrölt borssal, friss levéllel megszórjuk. Forrón, salátafélével tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte Nyersné Vajda Márta
Medvehagyma-leveles spagetti Nanó módra recepthez kapcsolódó receptek
Medvehagyma-leveles spagetti Nanó módra
Hozzászólások a(z) Medvehagyma-leveles spagetti Nanó módra recepthez




