Meleg pulykás-sajtos bagel recept

Meleg pulykás-sajtos bagel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
1602

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az ínycsiklandó szendvics ízei a karácsonyra emlékeztetnek. Érdemes mindig tartani a fagyasztóban néhány bagelt, hogy az előző napról maradt pulyka- vagy csirkesültből bármikor összeállíthassuk ezt a finom, könnyű harapnivalót. Tálaljuk vegyes gyümölcs- és zöldségsalátával.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db bagel natúr vagy hagymás
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál vörösáfonya-dzsem
  • 20 dkg hideg pulykasült bőr nélkül, vékonyan felszeletelve
  • 10 dkg stilton sajt

A tálaláshoz:

  • 2 db narancs héjastul gerezdekre vágva salátalevelek

Elkészítés

A grillsütőt előmelegítjük. A bageleket vízszintesen félbevágjuk, majd mindkét fél vágott oldalát megpirítjuk a grillsütőben.

A pirított oldalukat vékonyan megvajazzuk, rákenjük a vörösáfonya-dzsemet, majd rátesszük a pulykaszeleteket.

A stilton sajtot felszeleteljük vagy elmorzsoljuk, és a pulykaszeletekre terítjük. Ezután 1-2 percre betesszük a grillsütőbe a szendvicseket, hogy a sajt rájuk olvadjon.

Narancsgerezdekkel és salátalevelekkel körítve, melegen tálaljuk.

Tipp:

• A szendvicset bagel helyett félbevágott zsemléből vagy olaszos ciabatta cipóból is elkészíthetjük. n• Pulyka helyett sült csirkehúst is tehetünk aszendvicsre. n• A stilton helyett használhatunk blue vinney sajtot is, amelynek alacsonyabb a zsírtartalma. Ha nem szeretjük a kéken erezett sajtokat, vékonyra szeletelt gruyere vagy camembert, esetleg durvára reszelt cheddar sajttal vagy szeletelt sovány gouda sajttal is elkészíthetjük. A pulykás melegszendvics egy másik változatához briósokat vágunk félbe, majd megpirítjuk és vékonyan megvajazzuk ôket. A maradék pulykapecsenyeszaftból 1,2 dl-t felmelegítünk (vagy 4 evőkanál vörösborból és 4 evőkanál pulykaalapléből mártást készítünk, és 2 kiskanálnyi, kevés vízzel simára kevert kukoricakeményítővel behabarjuk). A felszeletelt pulykasültet a forró pecsenyelében vagy mártásban felforrósítjuk, majd a pirított briósszeletekre helyezzük. Mindegyik hússzeletre 1-1 kiskanálnyi vörösáfonya-dzsemet vagy ribiszkedzsemet kanalazunk, és vízitormával díszítve tálaljuk.

Miért egészséges?

• Bár a stilton sajtnak viszonylag magas a zsírtartalma, karakteres íze miatt kevés is elég belőle. Mint általában a sajtok, a stilton is megfelelő fehérjeforrás, ezenkívül kalciumot, foszfort, B12-vitamint, valamint niacint tartalmaz. A kenyér fontos eleme az egészséges étrendnek, mivel összetett szénhidrátokat, továbbá élelmi rostot, vitaminokat és ásványi anyagokat, főként kalciumot tartalmaz.

A recept tápértéke:

Adagonként, energia 435 kcal (1814 kJ), fehérje 28 g, zsír 17 g (ebből telített 10 g), szénhidrát 40 g, (ebből cukor 17 g), rost 2,5 g, B12-, C-vitamin, folsav, A-, B6-vit., niacin, kalcium, réz, cink


Meleg pulykás-sajtos bagel

Meleg pulykás-sajtos bagel

Az ínycsiklandó szendvics ízei a karácsonyra emlékeztetnek. Érdemes mindig tartani a fagyasztóban néhány bagelt, hogy az előző napról maradt pulyka- vagy csirkesültből bármikor…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés